Ægte bøger i naturlige omgivelser

Anmeldelser

af Navari:

Forfatterens note: Navari er umiskendeligt Fantasy, men bogen kan være svær at placere mht. sub-genre. Med en vis ret kunne man fx. kalde den en low fantasy med high fantasy lore, der nominelt hører til Young Adult, men bevæger sig lidt videre omkring. Foruden at indeholde elementer fra wuxia/xianxia – en stilart, der ikke ses så tit med dansk afsæt.

Forfatterens ambition har været af de matche 4- og 5-stjernede engelske bøger i nærliggende kategori, og selv vil hun kalde resultatet solidt, men andre ville måske sige bastant :-)

Det er træls – på godt jysk – at spilde tid på en bog, der ikke falder i ens smag. Nedenfor er derfor samlet et udvalg af anmeldelser, til gavn og glæde for alle, der måske kunne overveje et møde med klanen fra Marathé.

Efter god annonceskik er de negative anmeldelser dog proppet helt ned i bunden, af hensyn til forfatterens Zen :-)

 

Symbol for bogblogger Cats, books and coffee

“Dansk fantasy lever – og den har det godt”

“Desmer har skabt et helt forrygende univers, rigt på forskelligheder og komplekse karakterer.”

“Alt kan ske – og det gør det.”

“En rigtig flot fantasydebut, der helt sikkert lægger op til en efterfølger.”

Læs hele anmeldelsen her

Bogblogger Maria Louise fra Malokobooks

“Navari – de som ved af Desmer Kaunitz er en ungdoms fantasy spækket med eventyr og action.”

Navari – de som ved af Desmer Kaunitz er skrevet letlæselig, men navne på byer og personer kan godt være lidt vanskelige, i hvert fald når jeg har skulle sige dem inde i mit hoved 😅”

“Beskrivelserne i bogen er farverige og sætter historien til livs. Forfatteren formår at gøre ordene i bogen levende, og man bliver nærmest suget ind i historien selv. Jeg nød at læse Navari … og jeg ser frem til at læse mere 😁”

Læs hele anmeldelse her

“Navari – de som ved skriver sig ind blandt de bøger, der virkelig er med til at give læseren noget at tænke over.

Det er en fortælling skrevet til voksne, – eller måske teenageren, der har fået smag for de lidt mere voksne temaer.

Det er ikke klassisk fantasy, og det er derfor heller ikke dét man skal forvente.

…til en særlig målgruppe af læsere, der gerne navigerer i forskellige genrer, og som gerne vil både fantasy-genren og dannelsesromanen, og som kan rumme denne dualitet i samme værk.”

Læs hele anmeldelse her

“…vil anbefale til garvede fantasy læsere, der ikke har noget i mod 500+ sider, og som elsker at dykke ned i nye universer, og nye måder at fortælle en historie på.”

Læs hele anmeldelse her

Forfatter Lars Holmgaard Jørgensen

“Jeg har det ikke godt med fantasy, og har endog holdt foredrag på Skolebogsmessen om, hvorfor jeg ikke bryder mig om genren.”

“Når det er sagt, er jeg positivt overrasket over NAVARI. Den er i den grad gennemtænkt og sammenhængende i plot og fortælling – og den er en gave til enhver dedikeret fantasylæser, en munkesten af en bogbasse at forsvinde ned i og leve med i i adskillige mange timer. Godt gået.”

Læs hele udtalelsen her

BigBoy88, anmelder på Goodreads

Navari – de som ved er et velskrevet, frisk pust i fantasygenrens ellers rimelig udtømte idébibliotek, …”

“… Navari er en opdagelsesproces, hvor vi for hvert kapitel får udleveret endnu en brik til puslespillet, …”

“Alt i alt tror jeg, at Navari har potentiale til at blæse nyt liv i dansk fantasy og involvere en lidt større målgruppe end kun de unge.”

“Bogen er original og velskrevet, samtidig med at den jonglerer med nogle interessante spørgsmål. Derudover leverer Navari en detaljeret, realistisk verden befolket med personligheder, der trods deres ofte tydelige karaktertræk aldrig kommer til at virke overdrevne.”

Læs hele anmeldelsen her

“Historien glider let, med små og store begivenheder i tilnærmelsesvis kronologisk rækkefølge. Det bliver aldrig kedeligt.

Store dele af bogen er præget af kamp og kamptræning. Mange scener kan forekomme noget bloddryppende, men tilstrækkeligt mange detaljer er udeladt, til at yngre læsere ikke burde lade sig skræmme.

…er du til en veludbygget, hemmelig verden, der skal opdages og udforskes, mystiske væsener, som dukker op hen ad vejen og en historie fortalt uden forvirrende tråde i alle retninger, kan bogen kun anbefales. Såfremt du altså ikke lader dig irritere af et stort antal fremmedartede navne, titler og begreber.”

Læs hele anmeldelsen her

Symbol for korrekturlæser

Korrekturlæsers kommentarer:

“Jeg synes, bogen er velskrevet – ikke mange grammatiske fejl. Rigtig mange kommaer rundt om ‘indskudte’ sætninger/tilføjelser, som jeg tror virker rigtig godt, hvis man skulle læse bogen højt. Ved almindelig læsning af bogen kan de mange kommaer godt virke lidt forstyrrende, men jeg forstår, at det er et bevidst valg.”

“I min familie er vi ret begejstrede for Harry Potter universet – og jeg får associationer til Potter universet, når jeg læser denne bog. Navari er dog langt mere kompliceret med de mange egennavne og stednavne og i øvrigt mange svære ord (hvilket jo også har krævet lange ord- og navnelister til sidst).”

Symbol for utilfreds læser

Den virkelig utilfredse læser:

Har forfatteren indtil videre ikke hørt fra. Men en del læsere har følt sig udfordret af det store persongalleri og de mange fremmedklingende navne. Følgende udtalelse er dukket op et par gange under konversation:

“Det er lidt lissom at læse de dér russiske romaner …”

De mest kritiske røster vil kunne findes her