Nogle af os har det svært, når vi skal ‘networke’. Især, når vi selv skal på ‘fisketur’ hos fjerne kontakter, uden ret meget andet at tilbyde til gengæld end håbefulde, våde hundeøjne og taknemmelige smil. Men Lars har været et hemmeligt forbillede i årevis – den eneste forfatter i bekendtskabskredsen, selvom jeg desværre nåede at vokse ud af primær-målgruppen, før hans produktion kom rigtigt i gang.

Lars – TUSIND TAK for at tage så godt imod debutantens nervøse henvendelse! Helt uforbeholdent indvilligede du i at læse bogen, og du tog dig tid til at give potentielle læsere fordelen af en professionels vurdering. Hvor er jeg glad for, at jeg vovede at kontakte dig – og hvor var det godt, at jeg ikke kendte din principielle holdning til genren i forvejen :-)

Nedenfor gengives, med forfatter Lars Holmgaard Jørgensens tilladelse, email-respons efter endt læsning af bogen Navari – de som ved:

Forfatter Lars Holmgaard Jørgensen

“Jeg har det ikke godt med fantasy, og har endog holdt foredrag på Skolebogsmessen om, hvorfor jeg ikke bryder mig om genren – det bærende i min modstand er at menneskenes historie i sig selv frembyder et væld af dramaer og utrolige begivenheder, som ovenikøbet har den fordel, at disse forhold har bund i virkelige menneskers virkelige oplevelser – og selv om det er historisk, er der vide rammer for fortolkning. Den selvskabte og selvdefinerede verden i fantasy er for let på en eller anden måde.

Når det er sagt, er jeg positivt overrasket over NAVARI. Den er i den grad gennemtænkt og sammenhængende i plot og fortælling – og den er en gave til enhver dedikeret fantasylæser, en munkesten af en bogbasse at forsvinde ned i og leve med i i adskillige mange timer. Godt gået.”

Find Lars Holmgaard Jørgensen på www.fortaellemanden.dk