Lidt om forfatteren

Desmer Kaunitz

Jeg har altid digtet historier, altid med et strejf af det fantastiske. Utallige er de ting, jeg i tankerne har oplevet, ofte i selskab med usynlige venner, der hurtigt antog deres egne, unikke personligheder. Det var angsten for – som de fleste – at glemme disse, min barndoms følgesvende og hjemmebryggede idoler, der satte gang i mine første skriverier. Lige siden har jeg været optaget af at strikke ord sammen, gerne indtil den helt rigtige nuance opstår i fortællingen.

Forfatter? Nah… næppe. Dét var trods alt for meget fantasteri; en hyggelig drøm, virkelighedsfjern på samme måde som at eje en Lamborghini eller rejse i rummet. Der var så meget andet, der også skulle passes, og det var jo bare mine ’historier’. Man er vel nordjyde og med en vis jordforbindelse. Indtil ’Bogen’ pludselig blev træt af at vente, tror jeg, og tog sagen i egen hånd.

Haven er aldrig blevet helt den samme siden. Der er kommet kvikgræs de særeste steder, og de fleste buske har fået et strejf af storhedsvanvid. Men kattene er glade for deres egen, private jungle.

At vedligeholde min egen lille bid af cyberspace, nu omgivet af frodig forstadsjungle og et stigende antal aggressive nullermænd, kan synes ambitiøst. Faktisk en smule vanvittigt, hvad omfang og hyppighed af opdateringer her på siden nok også vil afspejle. Alligevel vover jeg – med hjertet i halsen – at gøre op med et halvt livs anonymitet.

I mit arbejdsliv møder jeg dagligt folk, jeg skal forsøge at hjælpe og rådgive. Og det er ikke altid det forventede, der giver dem noget. Det samme ser jeg som instruktør i selvforsvar: Ofte er det ikke pensum, men den mere eller mindre tilfældige, supplerende bemærkning undervejs, som eleverne tager med sig.

Måske nogen også kan bruge mine historier og betragtninger? Hjemme i skuffen gavner de i hvert fald ikke. Derfor – for hvad det måske kan gavne – mine udgivelser og ikke mindst denne side.

Addendum:

Jeg er født uden vat-i-mund og orker ikke at være politisk korrekt. Krænkelseskulturens ofte bizarre diskussioner betragter jeg generelt med skepsis. Skulle nogen komme i tvivl om, hvor de har mig, gælder følgende: Jeg kan ikke fordrage folk, der principielt ser ned på andre. Der skal være lige ret og plads til alle – blegfise, alle slags kulører, regnbuestribede og polkaprikkede. Fanatikere nærer jeg dog en ret fanatisk mistillid til (selvmodsigende, men sandt)

Trolde hører ikke til de mest intelligente, men er stadig ganske ubehagelige i nærkontakt. Forvent, at hadefulde kommentarer vil blive slettet, så snart jeg ser dem. Det samme gælder racistiske, sexistiske og homofobe opkast.

Forfatterfoto Desmer Kaunitz okt.21 by Dan Mortensen

Vil du vide mere?

Hos forlaget Forfatterskabet kan du finde mit ‘forfatterportræt’ – et interview med den debuterende forfatter til Navari – de som ved:

Du kan også kontakte mig direkte:

Har du lyst til at hjælpe mig? Du  er mere end velkommen til at anmelde Navari – de som vedGoodreads, danskfantasy.dk eller via kontaktformularen. Jeg vil jævnligt ‘høste’ anmeldelser herfra og vise dem her på siden under Bøger/… /Anmeldelser.