Spoileradvarsel!

Opsummering af

Navari – de som ved:

PS: Læs bogen først, hvis det er en mulighed!

Mockup by Amila9898 via Fiverr

Forfatterens hyperkorte opsummering af Navari:

Et afdanket velhaverkvarter, i en parallelverden med få uligheder med den kendte. Marathéklanen – en flok af kvarterets yngste – slutter et uventet venskab med den mystiske, jævnaldrende Lariel fra Heksens hus og møder gennem hende den forsagte og lige så sære dreng Findel. Begge tilhører Skyggelandet – et hemmeligt samfund, der følger sine egne skikke.

Efter et overfald tilbyder Findel at oplære klanen i forsvar, og de indtager den hjemsøgte ruinvilla Spøgelseshuset, som de senere må rydde for kriminelle elementer. Imens viser Lariel sig endnu mere usædvanlig end ventet – arving til ældgamle kræfter, der rækker langt ud over Skyggelandets rammer.

Ingen uindviede har noget at gøre i Skyggelandet – navaris virkelighed, hvor Lys og Mørke har bekriget hinanden siden tidernes morgen. Både Findel og Lariel forstår dette. Alligevel lykkes det klanen at afsløre hemmeligheden bid for bid, indtil de til sidst udfordrer Lariel og vinder adgang til den verden, deres nysgerrighed så længe har søgt.

Meget imod Lariels vilje vælger klanen side i Skyggekrigen, og kun hårdt presset indvilliger hun i at hjælpe dem videre. Hun gør et sidste forsøg på at vise, hvor farlig fjenden er, men det slår fejl – en fejl, der lander både hende og klanen i alvorlige vanskeligheder, men undsætter en af Lienyskovenes narquai klaner.

Marathéklanen vender klogere hjem fra skovene – rystet, men ikke så skræmt som håbet. Snart indhenter Skyggelandets ubønhørlige love imidlertid Lariel, og klanen sætter sig op imod Linars Råd for at redde ikke blot hende, men også deres egen status som navari. Mødet med Linars Frue og Findels folk bliver mindeværdigt – ikke mindst for Linars eleihin, Lienys ellers så uudgrundelige elverstammer.

Kun Zeipen – de barske, grånende veteraner, der mange år tidligere fulgte Lariels mor – ser intet vanvittigt i klanens stædighed. Heller ikke for dem hverken var eller er alder en hindring, og selv en historie som deres kan gentage sig. De ryster på hovedet, men forstår. Hvad klanen fra Marathé først senere helt vil komme til.